2017-04-24 18:19:33• hírek • Szatmár.ro

Testvéri segítség Szatmárnémetitől Beregszásznak

A csütörtöki városi tanácsülésen fognak dönteni a tanácsosok az ukrajnai testvértelepülésnek kiutalandó anyagi segítségről.

Három éve vette kezdetét a Donyec-medencei háború, amelynek eddig mintegy 10 ezer személy esett áldozatul. A fegyveres konfliktus Ukrajna keleti részén az elmúlt három évben állóháborúvá alakult, és egyelőre nem látni semmilyen megoldást a válságra, hiába tettek a rendezésére számos kezdeményezést nagyhatalmak bevonásával is.

Ugyan Szatmárnémeti ukrajnai testvérvárosa nincs a frontvonalban, a háború azért érezteti a hatását, elsősorban az erőforrások hiányában. A város szinte már alig tudja működtetni közszolgáltatásait, ezért segítséget kért testvérvárosaitól. Szatmárnémeti pedig pozitívan reagált. A csütörtöki városi tanácsülésen lesz téma egy 10 ezer euró összegű anyagi segítség kiutalása Beregszásznak.

A Szatmár.ro-nak sikerült felvennie a kapcsolatot a beregszászi polgármesterrel, Babják Zoltánnal, akitől megtudtuk: gondjaik vannak a közvilágítási rendszer működtetésével, a csatornahálózattal és az ivóvíz-hálózattal is. Mivel nem volt hová - kihez forduljanak, a testvértelepülésektől kértek segítséget.

“Szatmárnémeti már tudja, hogy mennyire jó a testvértelepülések segítsége. Gondoljunk csak az 1970-es árvízre, amelyet követően Zutphen és Wolfenbüttel is mindent megtett, amit csak tudott városunkért. Most rajtunk a sor, hogy segítsünk egy testvéren” – mondta el a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: